یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۷
موشک‌های رسانه‌ای در دفاع از ایران اسلامی

مستندسازی در شرایط جنگی، حکم همان موشک‌های رسانه‌ای را دارد که با ظرفیت تأثیرگذاری خاص خود در گستره‌ی جهانی به دفاع از ایران اسلامی می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، جنگ اخیر حتی جدی‌تر از جنگ دوازده روزه ثابت کرد که در میانه‌ی نبرد موشکی و نظامی، چقدر نیاز به تیزهوشی و سرعت عمل مبتکرانه در جنگ روایت‌ها داریم. در این میان، البته خبرنگاران، فعالان رسانه ای و برخی از هنرمندان انصافاً با خلاقیت و دغدغه‌مندی خاص خود به عنوان یک ایرانیِ مسلمان به سهم خود در این معرکه، نقش آفرینی قابل قبول و مؤثری داشته‌اند، با این حال یکی از عرصه‌های بسیار مهم و کلیدی و صدالبته تأثیرگذار در بستر جنگ روایت‌ها، مستندسازی است.

محسن اسلام‌زاده از مستندسازان جبهه انقلاب اسلامی با بیان این که مستندسازان در شرایط جنگی نقش مهمی در ثبت واقعیت‌های اجتماعی کشور و تحولات منطقه‌ای و جهانی دارند، ابراز داشت: قبل از هر چیز باید توجه داشت که در شرایط فعلی، جنگ رسانه‌ای به اندازه جنگ نظامی اهمیت دارد، کما این که یکی از برنامه‌های دشمن، جنگ رسانه‌ای و عملیات روانی است و ما در این میدان باید روایت خودمان را داشته باشیم، هم برای مردم داخل کشور و هم برای مردم دنیا به‌ویژه کسانی که به دنبال صدای حق و راستی هستند.

وی افزود: به همین خاطر وظیفه و رسالت مستندسازان در این شرایط به‌ویژه آن‌ها که می‌توانند با ادبیات بین‌الملل به تولید اثر بپردازند، بسیار مهم است. در یکی دو هفته اخیر شاهد جنایت‌ها و فجایعی بودیم که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها در کشورمان رقم زدند و بیان آن به مردم جهان می‌تواند حقانیت ما را ثابت کند. بزرگ‌ترین جنایتشان هم شهادت کودکان دانش‌آموز در مدرسه میناب بود که باید تصاویر و فیلم‌های این فاجعه دردناک را به مردم دنیا نشان داد و این کار مستندساز است. البته فاجعه دیگری هم در مدرسه آبیک قزوین رخ داد که یک دانش‌آموز طی آن مظلومانه به شهادت رسید.

هر موشک ایرانی به مثابه یک رسانه

این مستندساز همچنین خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی عملاً شاهد آن هستیم که دو رسانه میدان‌داری می‌کنند به این معنا که علاوه بر رسانه‌های رسمی، موشک‌های ما نیز کارکرد رسانه‌ای پیدا کرده‌اند. موشک‌های ما، حقیقت غیرقابل کتمانی است تا جهانیان عظمت و صلابت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را نظاره کرده و ببینند که چگونه همه پایگاه‌های آمریکا در منطقه را با خاک یکسان کرده و دشمن را به ذلت کشانده‌ایم.

وی افزود: پس از جنگ جهانی، سابقه نداشته کشوری این‌طور به شکل مستقیم مواضع ایالات متحده را بدون هیچ شک و تردیدی، مورد اصابت قرار دهد و آن‌ها را تحقیرشان کند.

این مستندساز با اشاره به تهدیدهای رئیس‌جمهور آمریکا، اظهار کرد: در جهانی زندگی می‌کنیم که آمریکایی‌ها با حرکت دادن ناوشان، حکومتی را ساقط می‌کنند اما در حال حاضر نه‌تنها ناوشان را به این سر دنیا آوردند و فرار کردند، بلکه جواب دندان‌شکنی هم از ما گرفتند چون با صلابت و جدیت، تنبیه‌شان کردیم؛ موشک‌های ما این پیام را به دنیا منتقل می‌کنند. رسانه‌های ما هم باید پیام استقامت و صلابت ایران را به دنیا منتقل کنند و در این میان، مستندسازی یکی از بهترین رسانه‌هایی است که می تواند این کار بسیار مهم و اساسی را انجام دهد.

اقدامات خودجوش و ارزشمند مستندسازان در این ایام

این کارگردان و مستندساز همچنین با اشاره به بیانات و تأکیدات رهبر و امام شهیدمان مبنی بر این که شرط رسیدن به قله، گذر از سختی‌ها و مقاومت تا پای جان برای دفاع از کیان کشور است، بیان داشت: بنده با همکاری برخی دوستان مستندساز، چند مستند در حال تولید داریم که در قالب مجموعه مستند "از قلب ایران" به کارگردانی و روایت وحید فرجی در حال تولید و پخش از رسانه ملی است و دوازدهمین قسمت آن را هم ضبط کرده ایم. این مجموعه مستند، روایتی متفاوت از اتفاقات این روزهای کشور است و رویکردی اجتماعی دارد که علاوه بر پخش از آنتن داخلی، در رسانه‌های خارج از کشور نیز با زیرنویس پخش می‌شود. نکته جالب ماجرا این که اولین قسمت این مجموعه مستند را روز سوم جنگ روی آنتن بردیم و بچه‌ها واقعاً جهادی کار کردند با این‌که زیر موشکباران شدید دشمن بودیم اما ماندند و کار را به حول و قوه الهی به سرانجام مطلوب رساندند.

وی یادآور شد: به لطف الهی در شرایط کنونی، یک قرارگاه جهادی رسانه‌ای شکل گرفته که به شکل خودجوش و مردمی، زنجیره‌ای انسانی از فیلم‌سازان و مستندسازان را محقق ساخته است؛ کسانی‌که به سرعت در وقایع حضور می‌یابند، مستندسازی می‌کنند، آثارشان را ترجمه می‌کنند و فعالان فضای مجازی، این تولیدات را برای مخاطبان جهانی انتشار می‌دهند.

راویانِ صادق تاب آوری جامعه

مصطفی شوقی مدیر خانه مستند نیز با بیان این که روایت دقیق مستندسازان در شرایط جنگی می‌تواند به تقویت روحیه ایستادگی و همبستگی ملی در جامعه کمک شایان توجهی کند، گفت: واقعیت آن است که بعد از شهادت امام و رهبر عزیزمان، شرایط روایتگری رسانه ای نسبت به جنگ ۱۲ روزه پیچیده‌تر شده‌ است و در عین حال تلاش به منظور ثبت و روایت آنچه در میدان رخ می‌دهد نسبت به گذشته افزایش داشته است، چراکه جامعه در فضایی قرار دارد که هم‌زمان با تحولات سیاسی و اجتماعی، دوباره با وضعیت جنگی مواجه شده است.

وی با بیان این که مستندسازان می توانند در چنین شرایط سخت و حساسی، راویان صادق تاب آوری جامعه در مواجهه با دشمن خبیث باشند، گفت: در ماه‌های اخیر رخدادهایی را پشت سر گذاشته‌ایم که تا حدودی به شکل‌گیری برخی شکاف‌ها در جامعه منجر شده، اما تجربه نشان داده وقتی پای ایران در میان باشد، بسیاری از ایرانیان با وجود تفاوت سلیقه‌ها و گرایش‌ها حول مسئله ایران جمع می‌شوند.

این مستندساز خاطرنشان کرد: روایت صادقانه آنچه در جامعه رخ می‌دهد می‌تواند همبستگی ملی ما را تقویت کند و خوشبختانه ما در این زمینه ظرفیت های ارزشمندی داریم که باید از آن به درستی استفاده کنیم.

آغاز تولید چند مستند درباره جنگ اخیر

شوقی همچنین درباره فعالیت‌های خانه مستند در دوره اخیر گفت: خانه مستند با جمعی از مستندسازان در ارتباط است و از همان روزهای ابتدایی شکل‌گیری این وضعیت، برخی از دوستان کار خود را آغاز کردند و همچنان دوربین‌هایشان را زمین نگذاشته‌اند. تیم‌های مختلفی برای تولید آثار شکل گرفته و تجربه مستندسازان در پروژه‌هایی که پیش‌تر در سوریه، عراق، لبنان، افغانستان و همچنین در جریان جنگ ۱۲روزه داشته‌اند، به انسجام بیشتر کارها کمک کرده است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha